Syksyn matkapurjehdus Toscanan saaristossa

OnSail järjestää vuosittain ohjattuja matkapurjehduksia eri puolille Välimerta. Mukaan voit lähteä oman venekunnan voimin ja vuokrata koko veneen, ilmoittautua yksittäiselle paikalle gastiveneeseen tai purjehduskurssille kurssiveneeseen. Syksyllä 2020 nostamme purjeet Italiassa ja kierrämme Toscanan saaristoa.

MATKAN AJANKOHTA 26.9. -3.10.2020

Toscana saattaa olla tunnettu kulttuuristaan, erinomaisesta ruuastaan ja kuuluisista viineistään, mutta se on myös yksi parhaista purjehdusalueista Italiassa. Mahdollisuus viikon aikana ”räätälöidä” säiden ja tuulien mukaan ohjelmaa tekee alueesta erinomaisen lomapurjehduskohteen. Sopivien tuulien sattuessa on mahdollista vierailla myös Korsikan pohjoisissa satamissa.

Toscana rannikko ja sen saaristo tarjoaa matkapurjehtijalle viehättäviä kyliä, merenrantakaupunkeja, rannikon historiallisia paikkoja, unohtumattomia maisemia, joiden välissä on hiekkarantoja ja luonnonlahtia. Linnoitukset pitkin rannikkoa antavat mahdollisuuden ihailla alueen historiallista arkkitehtuuria. Saariston moniin koskemattomiin rantoihin pääsee vain veneellä. Juuri täällä taivaansininen ja smaragdinvihreä sekoittuvat kristallinkirkkaassa vedessä turkoosin eri sävyiksi.

Paikallisen legendan mukaan Tyrrhenian Venus nousi merestä, ja antoi seitsemän helmen pudota kaulakorustaan. Pudotessaan mereen he muuttuivat seitsemäksi saareksi, kaikki erilaisia toisistaan. Nämä seitsemän ”helmeä” ovat Elba, Capraia, Giglio, Montecristo , Giannutri, Gorgona ja Pianosa. Joillekin pienemmille saarille, kuten Pianosalle ja Montecristolle on vierailuille asetettu rajoituksia. Esimerkiksi saaret, jotka ovat osana luonnonsuojelualueita, on mahdollista tehdä retkiä vain päiväsaikaan. Hyvä on myös muistaa alueen merenkulun perinteitä – jo renessanssin aikana Pisa oli yksi suurimpia merenkulkijoiden keskuksia mahtavan kauppalaivastonsa ansiosta.

Mukaan voi lähteä vaikka ei olisi koskaan purjeveneeseen astunutkaan. Viikon aikana on järjestettyä ohjelmaa ja mukana on aina johtovene varmistamassa matkan sujumisen. Viikko-ohjelman yksityiskohdat on pyritty laatimaan niin valmiiksi, että sinun ja venekuntasi ei tarvitse kuin nauttia maisemista, purjehtia ja olla lomalla.

Päivän aluksi kipparit kokoontuvat johtoveneellä kipparikokoukseen, jossa tulevan päivän reitti, sää ja ohjelma käydään yhdessä läpi. Aamiainen nautitaan, joko veneen takakannella biminin suojassa tai läheisen kahvilan terassilla. Lounaat nautitaan joko purjehduksen aikana merellä tai luonnonlahdella ankkurissa. Päiväetapin määränpäähän saavumme tavallisesti klo 16–17. Iltaa vietämme yleensä yhdessä syöden ja päivän tapahtumia kerraten tunnelmallisissa satamissa. 

Jos lähdet mukaan kurssiveneessä:

Purjehtijakursseilla opit lajin tärkeät perusasiat asiantuntevien suomalaisten opettajien opastamana. Kurssin suoritettuasi pystyt toimimaan matkapurjehduksilla miehistön jäsenenä ja saat taidoistasi todistuksen. Opetus on aina henkilökohtaista ja osallistujan lähtötason huomioivaa. Mikäli sinulla on jo purjehduskokemusta voit arvioida yhdessä kouluttajan kanssa omaa lähtötasoasi sekä keskustella sinulle parhainten sopivista kurssitavoitteista. Jos tavoitteenasi on Kansainvälisen huviveneen kuljettajan pätevyyskirjan hankkiminen, niin silloin on syytä selvittää etukäteen kouluttajan kanssa, mitkä ovat viranomaisen (Traficom) myöntämän pätevyyskirjan saamisen edellytykset. Kerro siis toiveesi lupakirjan hakemisen suhteen meille jo matkaa varatessasi.

Alustava reittisuunnitelma:

Lopullinen reitti määräytyy paikan päällä tuulten ja sääolosuhteiden mukaan.


Matkan hinta:

Hinnat sisältävät

• lennot kohteeseen
• kuljetukset Pisan lentokentän ja marinan välillä
• veneen varusteineen
• majoituksen veneessä
• vuodevaatteet, ja pyyhkeet
• jollan perämoottoreineen
• kaasun ja makean veden (tankit täytettyinä)
• pakollisen loppusiivouksen
• transit login (veneen paperityöt)
• satamamaksut vuokraamon laiturissa lähtö- ja paluupäivänä
• omavastuun lisävakuutuksen (damage waiver), jolloin omavastuu 300-600e
• kurssiveneessä opetuksen ja opetusmateriaalin
• gasti ja kurssiveneessä suomalaisen OnSail-kipparin palvelut
• viikko-ohjelman ja johtoveneen palvelut

Hinnat eivät sisällä

• satamamaksuja
• dieselin tankkausta
• ruokia ja juomia matkan aikana

Lisätiedot veneistä:


Varaukset ja tiedustelut:

info@onsail.fi
0300 870 520
Tai voit varata gasti ja kurssipaikkasi myös nettikaupastamme:

OnSail-matka on turvallinen ja huoleton tapa lomailla. Olemme luotettava, suomalainen matkanjärjestäjä ja hoidamme matkajärjestelysi puolestasi, niin että sinun täytyy vain keskittyä lomailuun. Tervetuloa maailman vesille kanssamme!