Seychellit - Intian valtameren paratiisi

Matkan ajankohta 24.1.-5.2.  11 päivää purjehdus + 3 yötä Mahe

OnSail järjestää tammikuussa 2020 unelmapurjehduksen Seychelleille. Lähde mukaan paratiisisaarille nauttimaan uskomattoman kauniista saaristosta. Tälle matkapurjehdukselle voit lähteä mukaan omalla veneellä tai ostaa hytin tai hyttipaikan kipparoidusta veneestä.

Matkareitti ja ohjelma on suunniteltu puolestasi niin että voit nauttia lomailusta 100%. Matkalla on mukana OnSailin edustaja joka pitää huolen matkan sujumisesta ja käytännönjärjestelyistä. Voit lähteä mukaan matkalle pelkän 11 päivän purjehduksen ajaksi tai jatkaa lomailua Mahessa hotellissa 3 päivää.

Afrikan itärannikolla sijaitseva Seychellit on kiistatta yksi purjehtijoiden paratiiseista. Yli sadasta saaresta koostuva saariryhmä tarjoaa ainutlaatuiset puitteet rentoon lomapurjehtimiseen. Turkoosinhohteinen meri ja vitivalkoiset rannat ovat tunnusmerkkejä tälle saaristolle. Saarista vain noin 30 on asutettu ja asumattomat saaret ovat tunnettuja ainutlaatuisesta luonnostaan. Onnekkaimmat voivat nähdä rauhoitetun ja harvinaisen jättikilpikonnan. Oma maaginen maailmansa avautuu turkoosinvärisen meren pinnan alla, sillä meressä asuu yli 800 eri kalalajia. Snorklaten pääset myös näkemään merenalaisia kivimuodostelmia ja luolia.

Kaikki Seychellien saaret sijaitsevat lähellä toisia ja 11 päivän purjehduksen reitti on suunniteltu niin, että päivämatkat eivät ole juurikaan 10-15 mailia pidempiä. Lounas-ankkuroinnit, uima- ja snorklaustauot ovat takuulla ikimuistoisia palmupuiden varjostamilla valkeahiekkaisilla rannoilla ja turkoosin värisillä lahdilla.

Useimmat yöt vietetään ankkurissa. Seychellit on lunnonsuojelualuetta ja ankkuroineista peritään luonnonpuistomaksut, jotka vaihtelevat paikasta riippuen noin 10 € - 30 €/henkilö. Seychelleillä on historian saatossa käynyt paljon vierailijoita eri kulttuureista.Tästä syystä saarilla on omalaatuinen ja värikäs tunnelma. Ruuassa, musiikissa, tanssissa ja arkkitehtuurissa on paljon vaikutteita Afrikasta, Aasiasta ja Euroopasta. Ilmasto on lämmin ja trooppinen läpi vuoden. Päivälämpötilat ovat lähelle 30 astetta ja iltaisin lämpötila tippuu vain pari astetta. Helmikuussa trooppiset sateet saattavat virkistää ilmaa, tosin yleensä vain öisin.

Seychellit sijaitsee syklonialueen ulkopuolelle, joten alueella on harvoin myrskyjä ja tuulet ovat mukavan leppoisia. Turkish Airlinesin kone laskeutuu Seychellien saariryhmän pääsaarelle Mahelle, josta jatkamme bussikuljetuksella satamaan. Veneet otetaan vastaan Eden Isladilla Mahen pääkaupungin Victorian läheisyydestä. Voit valita gastipaikan katamaraanista ja omille venekunnille on vaihtoehtoina upeita katamaraaneja ja yksirunkoisia veneitä. 

Alustava reittisuunnitelma:

11 päivän purjehduksen reittisuunnitelma on pyritty laatimaan niin että venekuntien on perillä mahdollisuus vaikuuttaa matkan etenemiseen omien mieltymysten mukaan.
Alue koostuu lukuisista upeista saarista joiden luonto on ainutlaatuinen. Haluamme jäättää aikaa uima- ja snorklailutauolle ja mahdollisuuden tutustua saarten elämään ja luontoon. 
Purjehtijoille tunnetuimmaat saaret ja pysähdyspaikat ovat Curieuse Island, Cousin Island, La Digue, Grande Soeur, The Sisters, Silhouette Island, Teresa Island js Anse Soleil Bay.
Flotillan johtovene pitää venekunnille kipparikokouksia ja antaa vinkit reitin etenemiselle. Yhteisiä ruokailuja ja iltaohjelmaa järjestetään halukkaille matkan aikana.        

Jatka lomailua hotellissa purjehduksen jälkeen:

Purjehduksen jälkeen voit jatkaa lomaasi Mahen saarella. Voit valita kahden eri hotellin välillä Mahessa. Neljän tähden hotelli Berjaya Beau Vallon Bay Resort & Casino tai viiden tähden hotelli H resort Seychelles
Molemmat hotellit sijaitsevat upealla Beau Vallonin rannalla. Hintaan kuuluu majoitus kahden hengen huoneessa aamiaisella. Mahen saarella voit osallistua paikallisen yhteistyökumppanimme järjestämille retkille tai nautiskella hotellilomasta ja hotellin palveluista.


 

Lennot Turkish Airlines:

24.1. Helsinki-Istanbul-Mahe 18:10 - 11:05 (Seychelleillä 25.1.) 
5.2.   Mahe-Istanbul-Helsinki 23:10 - 11:40 (Suomessa 6.2.)
8.2.   Mahe-istanbul-Helsinki 
23:10 - 11:40 (Suomessa 9.2.)

 

HINNAT:

GASTIHINNAT JAETUSSA 2H HYTISSÄ KATAMARAANISSA:
2550 €/henkilö (LAGOON 520 TAI BALI 4.5)

Lisätietoa veneistä:

SunOdyssey 419 (2017) ”Offenbach", 3cab., 2 x wc/suihku.
SunOdyssey 449 (2017) ”Rossini", 4cab., 2 x wc/suihku. 
Dufour 520 (2018) ”Mljet", 5cab., 3 x wc/suihku, aggreg., ilmastointi, watermaker
Helia 44 (2018) ”Malenga", katamaraani 4cab., 4 x wc/suihku, aggreg., ilmastointi, watermaker.
Bali 4.5 (2019) ”Cipaye", katamaraani 4cab.(+2), 4 x wc/suihku, aggreg., ilmastointi, watermaker.
Lagoon 52 (2017) ”Berlioz", katamaraani 6cab., 6 x wc/suihku, aggreg., ilmastointi, watermaker,
Lagoon 52 (2019) ”Jamalac", katamaraani 6cab., 6 x wc/suihku, aggreg., ilmastointi, watermaker

Hinnat hotellimajoitukselle 3 vuorokautta purjehduksen jälkeen.
Huoneen luovutus vasta illalla 8.2.:

Brerjaya Beau Vallon ****
Standard 2 hengen huone 320 €/henkilö
Superior 2 hengen huone 370 €/henkilö
De Luxe 2 hengen huone 410 €/henkilö

Hotelli H-resort:
2 hengen Suite 620 €/henkilö

Hinnat sisältää:

• lennot Helsinki - Istanbul - Mahe - Istanbul - Helsinki
• kuljetukset Mahen lentokentän ja Mahen sataman välillä
• majoituksen veneessä 2 hengen hytissä
• kahdet vuodevaatteet ja pyyhkeet /hlö
• transit login
• jollan perämoottorin
• makean veden ja kaasun
• pienennetyn omavastuun, deposit 550-750 euroa
• pakollisen loppusiivouksen
• tietopaketin kippareille purjehdusalueesta
• starter pack´in ( sis. pullo paikallista rommia, 4 pulloa vettä, 6 cola tölkkiä, keiitiösieni, roskapusseja, talouspaperia, wc paperia, astianpesuainetta ja tulitikkuja)

Hinnat eivät sisällä:

• satama, ankkuri ja -mooringmaksuja
• ruuat ja juomat
• polttoainetta
• henkilökohtainen matkavakuutus

11 päivän purjehduksen jälkeen veneiden check-out tapahtuu Mahen Eden marinassa. Paluukujetus lentokentällä on illalla ja hotellipaketin ostaneille kuljetukset järjetsteään aamupäivällä.

Lisätietoa kustannuksista:

Venekunnat päättävät keskenään venekassan perustamisesta ja yhteisistä kuluista. Seychelleillä ei ole satamamaksuja mutta koska saaristo on suuri luonnonsuojelualue, kerätään siellä ankkurointimaksuja ja luonnonpuistomaksuja. Nämä kulut ovat joko venekohtaisia (ankkurointimaksu) tai henkilökohtaisia (luonnonpuistomaksu). Luonnonpuistomaksut tulevat kaikille maksettavaksi. Näitä maksuja varten on hyvä varata mukaan käteistä rahaa. Luonnonpuistomaksut vaihtelevat paikasta riippuen 5€ - 20€/henkilö kun taas ankkurointimaksut ovat n. 15€/vene. Karkeasti arvioiden näihin pakollisiin maksuihin kuluu matkan aikana n. 150-250 €/henkilö.

 

Hyvä tietää kohteesta:

Passi ja viisumi: Passin tulee olla voimassa koko matkan ajan. Suosittelemme, että passi on voimassa vähintään 6 kuukautta matkan jälkeen. Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia alle 30 päivää kestävillä vierailuilla.
Aikaero: talvella +2 tuntia.
Kieli: Kreoli, Englanti ja Ranska
Valuutta: Seychellien Rupia (1 SCR = 100 Cent) Luottokortit hyväksytään melkein kaikkialla.
Viisumi: Seychelleille ei tarvitse hankkia viisumia etukäteen. Lentokentällä saa kuukauden pituisen luvan, joka on ilmainen. Passi voimassa oleskelun ajan.
Ilmasto & sää: Seychellien ilmasto on lämmin ja trooppinen ja lämpötilat ovat koko vuoden, 26–28 asteen tietämissä. Yöllä lämpötila laskee vain hieman, noin 24–25 asteeseen. Aurinko paistaa ympäri vuoden, ja toisinaan hyvin voimakkaasti. Seychellit sijaitsevat pyörremyrskyalueen ulkopuolella
Navigointi: Mahella on Eurooppalainen lateraaliviitoitus. Liikenne kuitenkin vasemmanpuoleinen.
Sähkö: Adapteri tarvitaan (brittiläinen standardi, kolmireikäinen malli). 220-240V.
Liikenne: Vasemmanpuoleinen liikenne
Lentokenttävero: Ei paikan päällä maksettavaa lentokenttäveroa.