Miten valitsen sopivan veneen

Purjehduslomaa suunnitellessa voi tuntua haastavalta tietää mistä aloittaa, kun vaihtoehtoja on niin valtavasti. Oikeanlaisen ja tarpeisiinne sopivan veneen löytäminen vaikuttaa myös oleellisesti loman onnistumiseen. Tässä muutamia seikkoja, jotka kannattaa huomioida venevalintaa tehdessä.

Koolla on väliä

Välimerellä veneet ovat keskimäärin isompia kuin Suomessa. Koolla on myös väliä kun aiot viettää viikon tai kaksi rajoitetussa tilassa. Mitä suurempi vene, sitä enemmän yksityistä ja yhteistä tilaa lähtijöillä on. On myös kiva että veneestä löytyy tarpeeksi säilytystilaa esimerkiski matkatavaroille. Kokoa miettiessä on hyvä lähteä liikkeelle siitä mihin olette menossa, koska olette menossa ja kenen kanssa. Kuinka monelle tarvitaan makuupaikat, kuinka monta hyttiä veneessä täytyy olla, kuinka monta vessaa veneestä tulisi löytyä? Lisämakavuutta kesäkuumalla voi hakea valitsemalla veneen jossa on ilmastointi.

Veneen ikä

Vuokravenettä valitessa on tärkeää huomioida veneen ikä. Vuokrakäytössä olevien veneiden purjehduskausi on pitkä ja veneet kuluvat todella nopeasti. Emme suosittele yli 5 vuotta vanhojen veneiden vuokraamista. 

Onko mallilla väliä

Mikäli olet mieltynyt jonkin tietyn mallisiin veneisiin, voit toki painottaa niitä venettä hakiessasi. Kaikki vuokraveneet ovat kuitenkin lomapurjehdukseen sopivia.

Minkä vuokraamon valitsen

Venettä ja matkaa varattaessa on kuluttajan tärkeää miettiä mistä ja keneltä purjehdusmatkansa varaa. Netti on pullollaan vuokraveneiden tarjoajia ympäri maailmaa. Riskin otto siitä, että vuokravene perillä kohteessa osoittautuu aivan muuksi kuin mitä netissä on annettu olettaa, voi ensinnäkin pilata loman kokonaisuudessaan mutta se voi myös koitua matkustajille erittäin kalliiksi. Oikeiden ja luotettavien yhteistyökumppaneiden kanssa toimiminen onkin yksi onnistuneen purjehdusloman kulmakivistä. OnSaililla on pitkä kokemus purjehdusmatkojen järjestämisestä ja hyvät yhteydet luotettaviin vuokraamoihin. Hakukoneestamme löydät turvallisesti lähes kaikkien käyttämiemme vuokraamojen vapaat veneet. 
 

Voit aina myös pyytää OnSailia etsimään sinulle tarpeisiisi sopivan veneen. Jos sinulla on lomaasi liittyviä kysymyksiä, et välttämättä osaa päättää sopivaa purjehduskohdetta tai joku muu asia vielä mietityttää, anna meidän auttaa. Etsimme sinulle mieleisesi vaihtoehdon valikoimastamme. 
 

Boat-On-Line hakukone

Nyt voit hakea mieleistä venettä on-line venehaustamme. Sivun ylälaitaan on ilmestynyt hakukone, jota käyttämällä löydät lähes kaikkien käyttämiemme vuokraamoiden vapaat veneet. Hakukoneesta löydät myös parhaimman mahdollisen hinnan veneelle. Vuokraamoiden antamat ennakkoedut ja muut alennukset näkyvät selkeästi venelistauksissa. 

Hakukoneen kuvalliset ohjeet löydät täältä. Alla lyhyet kirjalliset ohjeet.

Vaihe 1. Täytä hakukoneeseen kysytyt tiedot ja Paina HAE.
·     Matkakohde
·     Haluttu lähtöpäivä (huom. Veneet vuokrataan lauantaista-lauantaihin)
·     Kesto: 1, 2 vai 3 viikkoa
·     Kuinka monta matkustajaa
·     Kuinka monta hyttiä haluatte
·     Veneen tyyppi: Yksirunoinen, katamaraani vai molemmat
 

Vaihe 2. Hakukone listaa saatavilla olevat veneet.
Tässä näkymässä näet veneestä Vuokraamon (esim. Dream Yacht Charter), Veneen mallin (esim. Sun Odyssey 349), haetun vuokrausajan, veneen vuosimallin, tyypin, hyttimäärän, makuupaikkojen määrän sekä alkaen hinnan. Kun löydät kiinnostavan vaihtoehdon paina VALITSE.
 

Vaihe 3. Saat veneestä lisätietoja:
·     Kuvagallerian kautta. Huom. Kuvat ovat vuokraamon malliveneestä ja yksilöiden välillä voi olla pieniä eroavaisuuksia.
·     Veneen tarkemmasta varustuksesta. Pienen kuvan alla on linkki NÄYTÄ VENEEN LISÄTIEDOT.
·     Pakollisista lisämaksuista, jotka on jo huomioitu hinnassa (esim. siivous, käsittelymaksu ym.)
·     Mahdollisista tilattavista lisäpalveluista ja niiden hinnoista
·     Veneen kokonaishinnasta, jossa näkyy nyt mahdolliset alennukset ja valitut lisäpalvelut huomioituna

Jos haluat verrata ajankohdan vaikutusta veneen hintaan, pääset kuvagallerian alta Hinnastot välilehdelle. Huomiothan kuitenkin, että hinnastossa näkyy aina veneen listahinta. 
 

Vaihe 4. Kun löydät veneen, jonka haluat varata, voit täyttää veneen lisätieto sivun lopusta löytyvän varauskyselyn. Veneestä, valitsemistasi lisäpalveluista ja siitä haluatko tarjouksen myös lennoista, lähtee ilmoitus OnSalille. Laitamme varauspyynnön vuokraamoon ja palaamme sinulle vahvistuksen muodossa.