Marmaris – Goulet-satama

Marmaris on Turkin suosituin goulet-satama. Se on erinomainen lähtö- ja paluusatama ja lentoaikataulusta riippuen usein yövytään ensimmäinen tai viimeinen yö gouletissa Marmariksessa. Gouletit ovat kiinnittyneet keskustan rantabulevardin rantaan, josta on lyhyt matka kaupungin iltaelämään ja ostospaikkoihin. On myös mahdollista tehdä one way -risteily Fethiyesta Marmarikseen tai toisinpäin.


Hisarönüninlahdelta voi suunnata länteen, jolloin kääntösatama on esimerkiksi Datçan kaupunki. Sen lähistöllä on antiikin Knidos, joka tunnetaan Faroksen majakan arkkitehdin kotikaupunkina. Reitille osuvat mm. Orhaniyen ja Bözburünin pienet kylät sekä luonnonlahtia idyllisine pikku ravintoloineen.

Itään lähdettäessä ohi Turkin erään kauneimman satamakaupungin ja suositun OnSail-marinan Göcekin. Reitin kääntöpiste on usein Fethiyenlahti. Yksi suosituimmista ankkuripaikoista on Cold Water Bay, jossa voit vierailla Pyhän Nikolauksen eli joulupukin hautapaikalla ja vierailla tunnelmallisessa rantaravintolassa.

Marmaris on myös suosittu rantalomakohde. Kaupungissa on paljon huyviä ravintoloita ja hyviä liikkeitä sekä basaari tuliaisostosten tekoon. Hienot hiekkarannat jäävät goulet-risteilijöiltä käyttämättä, sillä gouletilla on päästy ihan omille luonnonrannoille ja -poukamiin.

Heti kun irtoat Mandrakin marinasta huomaat, että Rodos on paljon, paljon muutakin kuin turistisaari.

Hessu Kiiskinen, OnSail Crew