Lefkas - matkainfo

Matkalippu

Mikäli lennät lomakohteeseen Lomalennolla, et tarvitse lentolippua. Reittilennolle lähetämme sinulle lentolipun sähköpostilla viimeistään 1 viikko ennen lähtöä. Matkavahvistuksesta näet onko lentosi loma- vai reittilento.

Matkavakuutus

Varmistathan, että sinulla on voimassa oleva matkavakuutus. Matkavakuutuksella turvaat sen että saat parhaan mahdollisen hoidon sairastuessasi ja turvaat matkatavarasi varkauden, rikkoutumisen tai katoamisen varalta.  Riittävä matkavakuutus sisältää myös peruutusturvan mikäli joudut peruuttamaan matkan ennen matkalle lähtöä.

Matkavaluutta

Kreikan valuutta on euro. Luottokortit eivät kelpaa pienimmissä satamissa. 

Matkustusasiakirjat

Suomen kansalainen tarvitsee Kreikkaan matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin. Myös lapsella tulee olla oma passi tai henkilökortti. Muiden maiden kansalaisten viisumin tarve tulee tarkistaa Kreikan suurlähetystöstä.

Lentokenttäkuljetus

Matkasi hintaan kuuluu lentokenttäkuljetus. Prevezan lentokentältä venesatamaan on matkaa noin 30 km ja matka kestää noin puoli tuntia.

Terveys ja turvallisuus

Kohteeseen saavuttuasi ja liikkuessasi yleisillä paikoilla, pidä huoli tavaroistasi taskuvarkaiden varalta. Jätä arvokorut kotiin. Pidä mukana vain kulloinkin tarvitsemasi määrä rahaa. Vakuutus ei korvaa käteisen rahan katoamista.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista www.thl.fi. Matkustusturvallisuuteen liittyvät asiat löytyvät ulkoasiainministeriön julkaisemilta sivuilta. Ulkoministeriö julkaisee matkakohteita koskevia matkustustiedotteita. Noudatamme Ulkoministeriön matkustussuosituksia. www.formin.fi

Tietoa Lefkasin satamasta:

Venevuokraamo: Kiriacoulis ja Fyly Yachting
Lefkas: Veneet sijaitsevat Lefkasin kaupungin marinassa. 
Pankkiautomaatti: Lefkasin kaupungissa
Supermarket: marinassa on supermarket, myös lefkasin kaupungissa useita vaihtoehtoja

 

Jos pitäisi valita joku Kreikan suosikkisaareksi, niin eiköhän se ole Lefkas.

Teemu Kiiskinen, OnSail-kippari