Lefkas

Lefkasin saarella oleva samanniminen pääkaupunki on Joonianmeren suosituin lähtösatama. Mantereen puolella olevalta Prevezan lentokentältä matka Lefkasiin kestää vain n. 30 minuuttia. Kevyet tuulet ja suojaisa merialue tekevät myös Joonianmeren purjehduksesta sopivan kohteen perhepurjehtijoille.

Lefkakselta avautuva Joonianmeri on tuuliltaan ja aalloiltaan miellyttävän leppoisa purjehtijalle. Sää on aurinkoinen ja lämmin varhaisesta keväästä pitkälle syksyyn. Kiinnostavia purjehdusreittejä on paljon. 

Lefkasista on mahdollista valita joko pohjoinen reitti: Paxos, Parga, Mourtos, Korfu. Etelään lähdettäessä reitillä ovat Meganisi, Ithaka ja Kefalonia. Ithakaa on pidetty Homeroksen Odysseuksen kotisaarena niukoista arkeologisista todisteista huolimatta.

Lähempänä mannerta, Lefkasin kanavan suulta kaakkoon olevat saaret Kalamosja Kastos ovat sesongin huippuviikkoina vähemmän kansoitettuja. Upeat maisemat, vehreä luonto ja pienten kylien tunnelmalliset tavernat luovat ikimuistoiset puitteet purjehduslomalle. Joonianmeren satamissa näkyvät (arkkitehtuuri, linnoitukset) ja maistuvat (ruoka, viinit) venetsianvallan vaikutteet. 

Myötäiset

  • Suojaisa purjehdusalue ja leudot tuulet
  • Kreikan kirkkaimmat vedet
  • Kaunis vehreä saaristo, paljon satamavaihtoehtoja
  • Viikon aikana mahdollisuus purjehtia myös Korfulle ja Pargalle

Jos pitäisi valita joku Kreikan suosikkisaareksi, niin eiköhän se ole Lefkas.

Teemu Kiiskinen, OnSail-kippari