Kos - matkainfo

 


Matkalippu

Rodokselle lennetään Finnairin suoralla reittilennolla. Lennolle ei tarvita lentolippua. Matkavahvistus on kuitenkin hyvä olla matkalla mukana.

Matkatavarat 

Finnairin lennoilla matkustajalla saa olla maksutta yksi ruumassa kuljetettava matkalaukku. Yksi matkalaukku saa painaa enintään 23 kg. 
Matkustamoon saa ottaa yhden käsimatkatavaran, jonka maksimikoko on 56 x 45 x 25 cm ja enimmäispaino 8 kg. 

Lisätietoja matkatavaroista Finnairin sivuilta

Matkatavarat jätetään Baggage drop pisteeseen lentokentällä. Laukut voi viedä Finnairin seuraavan päivän lennoille Helsinki-Vantaalle myös edellisenä iltana klo 17–21.30. Tällöin yksi matkalle lähtevistä perheenjäsenistä voi luovuttaa koko seurueen matkatavarat, mikäli hänellä on mukanaan kaikkien seurueessa matkustavien lentoliput ja matkustusasiakirjat. Lähtöselvitys tulee kuitenkin tehdä ennakkoon joko internetissä tai automaatilla. 

Lentojen lisäpalvelut

Lentoyhtiö Finnair tarjoaa erilaisia lisäpalveluita lennolle. Finnairin on luopunut perinteisestä lomalennosta ja lennätte lomakohteeseen reittilennolla. 
OnGolf matkoilla Finnairin lisämaksullisia palveluita ei voi varata Finnairin nettipalvelun kautta. Varaukset tehdään puhelimitse
Customer Care Center: Puh. +358 600 140 140 (€3.15 vastattu puhelu + paikallisverkkomaksu)
 
Lennolle on mahdollista ostaa seuraavat lisäpalvelut ja ne tulee varata Finnairista viimeistään:
 
·       istuinpaikat 72 h ennen lennon lähtöaikaa
·       lämmin ateria 48 h ennen lennon lähtöaikaa
·       matkatavarat lähtöön saakka
 
HUOM! Lennoilla ei enää tarjoilla ateriaa vaan voit halutessasi varata maksullisen lämpimän aterian tai ostaa mieleisen snack-aterian koneessa. 
 
Lisätietoa tilattavista lentoaterioista täältä

Koneessa tilattavaista snack aterioista löydät lisätietoa täältä
 

Matkavakuutus

Varmistathan, että sinulla on voimassa oleva matkavakuutus. Matkavakuutuksella turvaat sen että saat parhaan mahdollisen hoidon sairastuessasi ja turvaat matkatavarasi varkauden, rikkoutumisen tai katoamisen varalta.  Riittävä matkavakuutus sisältää myös peruutusturvan mikäli joudut peruuttamaan matkan ennen matkalle lähtöä.

Matkavaluutta

Kreikan valuutta on euro. Luottokortit eivät kelpaa pienimmissä satamissa. 

Matkustusasiakirjat

Suomen kansalainen tarvitsee Kreikkaan matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin. Myös lapsella tulee olla oma passi tai henkilökortti. Muiden maiden kansalaisten viisumin tarve tulee tarkistaa Kreikan suurlähetystöstä.

Lentokenttäkuljetus

Matkasi hintaan kuuluu lentokenttäkuljetus. Kosin lentokentältä venesatamaan on matkaa noin 10 km ja matka kestää noin 15 minuuttia.

Terveys ja turvallisuus

Kohteeseen saavuttuasi ja liikkuessasi yleisillä paikoilla, pidä huoli tavaroistasi taskuvarkaiden varalta. Jätä arvokorut kotiin. Pidä mukana vain kulloinkin tarvitsemasi määrä rahaa. Vakuutus ei korvaa käteisen rahan katoamista.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista www.thl.fi. Matkustusturvallisuuteen liittyvät asiat löytyvät ulkoasiainministeriön julkaisemilta sivuilta. Ulkoministeriö julkaisee matkakohteita koskevia matkustustiedotteita. Noudatamme Ulkoministeriön matkustussuosituksia. www.formin.fi

Tietoa Kosin satamasta:

Venevuokraamo: Kiriacoulis, Fyly Yachting ja Dream Yachts
Kos: Veneet sijaitsevat Kos Marinassa, n. 1,5 km Kosin kaupungin keskustasta
Pankkiautomaatti: Lähimmät ovat Marinassa, myös useita Kosin kaupungissa
Supermarket: Kostas supermarket sijaitsee marinassa, myös kuljetukset veneelle

 

Välimeripurjehdusporukka kasassa ja vene varattuna, Kos - täältä tullaan!

Jarmo Rahkonen, Välimeren purjehduksia jo yli 20 vuotta