Istria, Pula - matkainfo

Matkalippu

 

Pulaan lennetään Norwegianin reittilennolla. Reittilennolle et tarvitse erillistä matkalippua. Lähtöselvitys Norwegianin lennolle tehdään lähtöselvitysautomaatilla lentokentällä. Ennen lähtöä lähetämme kaikille matkadokumentin, joka on hyvä tulostaa mukaan matkalle. Norwegianin lentojen lähtöselvitys tehdään Helsinki-Vantaan lentokentän terminaalissa 2. Lähtöselvitystä varten tarvitaan lentoyhtiötunniste joka lähetetään kaikille matkalaisille matkadokumentin yhteydessä.

Matkavakuutus

Varmistathan, että sinulla on voimassa oleva matkavakuutus.
Matkavakuutuksella turvaat sen että saat parhaan mahdollisen hoidon sairastuessasi ja turvaat matkatavarasi varkauden, rikkoutumisen tai katoamisen varalta.  Riittävä matkavakuutus sisältää myös peruutusturvan mikäli joudut peruuttamaan matkan ennen matkalle lähtöä.

Matkavaluutta

Kroatiassa valuuttana toimii kuna, josta käytetään liirasta yleisesti lyhennettä HRK. Matkavaluutaksi voi ottaa euroja. Luottokortit eivät kelpaa pienimmissä satamissa. Päivän kurssi www.forex.fi

Matkustusasiakirjat

Suomen kansalainen tarvitsee Kroatiaan matkustusasiakirjaksi voimassa olevan passin tai sirullisen henkilökortin. Suosittelemme, että passi on määräysten muutosten varalta voimassa 6 kuukautta matkan jälkeen. Myös lapsella tulee olla oma passi. Muiden maiden kansalaisten viisumin tarve tulee tarkistaa Kroatian suurlähetystöstä.

Lentokenttäkuljetus

Järjestämme halutessanne lentokenttäkuljetuksen. matka Pulan lentokentältä Veruda satamaan on 12 km ja kestää n. 20 minuuttia.

Terveys ja turvallisuus

Kohteeseen saavuttuasi ja liikkuessasi yleisillä paikoilla, pidä huoli tavaroistasi taskuvarkaiden varalta. Jätä arvokorut kotiin. Pidä mukana vain kulloinkin tarvitsemasi määrä rahaa. Vakuutus ei korvaa käteisen rahan katoamista.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista www.thl.fi. Matkustusturvallisuuteen liittyvät asiat löytyvät ulkoasiainministeriön julkaisemilta sivuilta. Ulkoministeriö julkaisee matkakohteita koskevia matkustustiedotteita. Noudatamme Ulkoministeriön matkustussuosituksia. www.formin.fi

 

Heti kun irtoat Mandrakin marinasta huomaat, että Rodos on paljon, paljon muutakin kuin turistisaari.

Hessu Kiiskinen, OnSail Crew