Istrian niemimaa

Istrian niemimaa Adrianmerellä on ehkä tunnetuin osa koko Kroatiaa, vaikka eteläisessä Dalmatiassa, Splitin ja Dubrovnikin alueelta löytyy monelle suomalaiselle purjehtijalle tutummat kohteet. Istriassa kohtaat uskomattoman erilaisia ​​maisemia. Vehreällä rannikolla ja saaristossa, pienten kylien välissä löytyy lukemattomia rauhallisia luonnonlahtia ja poukamia, joita usein reunustaa sitruunapuut, viini- ja oliivipuuviljelmät. 

Pohjois-Adrianmeren houkutteleva Istria on kauniiden satamiensa ja luonnonlahtiensa lisäksi tunnettu myös idyllisistä kalastajakylistä, runsaasta kulttuuriperinnöstä, tryffeleistä ja laadukkaista viineistä. Alueen tunnetuimmat satamat ja pysähdyspaikat löytyvät Pulasta, Rovinjsta ja Kvarnerin saarilta kuten Krk, Losinj, Rab ja Pag. Istrian tunnetuin kansallispuisto on lähes 800 neliökilometrin suuruinen Brijuni, joka koostuu 14 saaresta, ja se tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän eläinlajeja ja kasvillisuutta. Idyllisessä luonnonpuistossa voit nauttia unohdetuista luonnosta – puhtaasta ilmasta, kristallinkirkkaasta vedestä ja koskemattomasta Välimeren luonnosta.

 

Täyden palvelun Marina Veruda Pulassa on matkapurjehduksemme lähtö- ja paluusatama. Pula (antiikin Polensium) on Istrian niemimaan pääkaupunki ja historiallisestikin mielenkiintoinen kohde. Kaupunki on lähes 3000 vuoden ikäinen ja oli merkittävä kaupunki jo Rooman valtakunnan aikoina, josta todistuksena ovat lukuisat rauniot ja ennen kaikkea kaupungin maamerkki, 20 000 katsojan amfiteatteri. 

Jos kelit ja aika suo voit vierailla Krk-saarella ihailemassa sen monimuotoista kasvistoa ja eläimistöä. Cresin saari lupaa rauhallista ja rentouttavaa oleskelua. Täältä voi purjehtia Meduliin, tunnettuun rantakohteeseen Istrian eteläkärjessä, josta löytyy upeat näkymät Adrianmeren kuuluisalle turkoosinväriselle merelle. 

 

Heti kun irtoat Mandrakin marinasta huomaat, että Rodos on paljon, paljon muutakin kuin turistisaari.

Hessu Kiiskinen, OnSail Crew