Göcek - matkainfo

Matkalippu

Mikäli lennät lomakohteeseen Lomalennolla, et tarvitse lentolippua. Reittilennolle lähetämme sinulle lentolipun sähköpostilla viimeistään 1 viikko ennen lähtöä. Matkavahvistuksesta näet onko lentosi loma- vai reittilento.

Matkavakuutus

Varmistathan, että sinulla on voimassa oleva matkavakuutus.
Matkavakuutuksella turvaat sen että saat parhaan mahdollisen hoidon sairastuessasi ja turvaat matkatavarasi varkauden, rikkoutumisen tai katoamisen varalta.  Riittävä matkavakuutus sisältää myös peruutusturvan mikäli joudut peruuttamaan matkan ennen matkalle lähtöä.

Matkavaluutta

Turkissa valuuttana toimii liira, josta käytetään liirasta yleisesti lyhennettä TL. Matkavaluutaksi voi ottaa euroja pieninä seteleinä. Turkin liira (TRY) jakaantuu 100 kurusiin. Eurot käyvät valuuttana lähes kaikissa satamissa ja kaupungeissa.
Luottokortit eivät kelpaa pienimmissä satamissa.
Päivän kurssi www.forex.fi

Matkustusasiakirjat

Suomen kansalainen tarvitsee Turkkiin matkustusasiakirjaksi passin, jonka tulee olla voimassa 6 kuukautta maasta poistumisen jälkeen. Myös lapsella tulee olla oma passi. Muiden maiden kansalaisten viisumin tarve tulee tarkistaa Turkin suurlähetystöstä.

Lentokenttäkuljetus

Matkasi hintaan kuuluu lentokenttäkuljetus. Dalamanin lentokentältä Göcekiin on matkaa noin 25 km ja matka kestää puolituntia.

Terveys ja turvallisuus

Kohteeseen saavuttuasi ja liikkuessasi yleisillä paikoilla, pidä huoli tavaroistasi taskuvarkaiden varalta. Jätä arvokorut kotiin. Rahat ja arvoesineet on turvallisinta säilyttää hotellin tallelokerossa. Pidä mukana vain kulloinkin tarvitsemasi määrä rahaa. Vakuutus ei korvaa käteisen rahan katoamista.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista www.thl.fi. Matkustusturvallisuuteen liittyvät asiat löytyvät ulkoasiainministeriön julkaisemilta sivuilta. Ulkoministeriö julkaisee matkakohteita koskevia matkustustiedotteita. Noudatamme Ulkoministeriön matkustussuosituksia. www.formin.fi

Tietoa Göcekistä

Venevuokraamo:  EGG Yachting, sijaitsee D-Marinassa, 
Göcekin kylä: D-Marinasta on noin 15 min kävelymatka kylään. Taksi marinasta maksaa 5 euroa.
Pankkiautomaatti: D-Mainassa löytyy automaatteja, myös Göcekin kylässä on useita pankkiautomaatteja.
Apteekki: Göcekin kylässä.
Supermarket: Lähin kauppa on D-Marinassa. Göcekin kylässä on suuremmat marketit joissa erinomainen valikoima.
Supemarketeilla on ostoksille ilmainen kuljetus veneelle.
Langaton verkko: EGG Yachtingilla on myynnissä Hot Spot langaton verkko veneeseen. Hinta 35 euroa/viikko.

 

 

Parasta Turkin purjehduksella on luonnonsatamien pikku ravintoloiden mezet, vesipiippu ja Efes

Tommi Jokinen, OnSail-purjehtija