Dubrovnik - Välimeren helmi

Dubrovnik lähtösatamana tarjoaa purjehtijoille mahdollisuuden tutustua yhteen maailman kauneimpaan kaupunkiin.

Dubrovnikin korkeiden muurien ympäröimän vanhankaupungin ainutlaatuisiin näkymiin kannattaa varata aikaa joko tulo- tai paluupäivänä. Kirkot, palatsit ja tunnelmalliset ravintolat pienillä kujilla tarjoavat loman aloitukselle tai päätökselle ikimuistoiset puitteet.

Dubrovnikin ACI marinasta pääsee edullisestitaksilla vanhankaupungin portille. Täällä muurien sisällä löytyy toinen toistaa viehättävimpiä ravintoloita, kahviloita ja putiikkeja.

Dubrovnikista voit purjehtia luoteeseen, kohti Mljetin saarta, jossa pari viehättävää kylää Polaçe Luka ja Pomena. Näistä voit vuokrata polkupyörän, skootterin tai auton ja tehdä retken Mljetin kansallispuistoon.

Mljetistä voi jatkaa joko Lastovon saarelle länteen tai Korculan saaren pääkaupunkiin Korculaan, jossa kannattaa olla ajoissa. Tämän idyllisen kaupungin ACI marina täytyy korkean sesonkgin aikaan hyvinkin ennen klo 16. Varapaikkana löytyy muutaman mailin päästä Lumbardon kylän marina, josta myös löytyy viehättäviä perheravintoloita.

Dubrovnikista on myös mahdollista vuokraveneellä vierailla Montenegron puolella, jopa Adrianmeren länsirannalla, Italiassa.

 

Myötäiset

  • Upea tapa aloittaa ja päättää Välimeren purjehdus
  • ACI-marinoissa on hyvät ja monipuoliset palvelut
  • Dubrovnikin vanha kaupunki on elämys
  • Päivämatkan päässä olevat Mljetin kansallispuisto ja Korčulan saari
  • Rennot ja ystävälliset ihmiset

Heti kun irtoat Mandrakin marinasta huomaat, että Rodos on paljon, paljon muutakin kuin turistisaari.

Hessu Kiiskinen, OnSail Crew