Kotor - matkainfo

Matkalippu

Mikäli lennät lomakohteeseen Lomalennolla, et tarvitse lentolippua. Reittilennolle lähetämme sinulle lentolipun sähköpostilla viimeistään 1 viikko ennen lähtöä. Matkavahvistuksesta näet onko lentosi loma- vai reittilento.

Matkavakuutus

Varmistathan, että sinulla on voimassa oleva matkavakuutus.
Matkavakuutuksella turvaat sen että saat parhaan mahdollisen hoidon sairastuessasi ja turvaat matkatavarasi varkauden, rikkoutumisen tai katoamisen varalta.  Riittävä matkavakuutus sisältää myös peruutusturvan mikäli joudut peruuttamaan matkan ennen matkalle lähtöä.

Matkavaluutta

Montenegrossa valuuttana toimii euro. Luottokortit eivät kelpaa pienimmissä satamissa. 

Matkustusasiakirjat

Suomen kansalainen tarvitsee Montenegroon matkustusasiakirjaksi passin. Myös lapsella tulee olla oma passi. Passin tulee olla voimassa 3 kk matkan päättymisen jälkeen. Muiden maiden kansalaisten viisumin tarve tulee tarkistaa Kroatian suurlähetystöstä.

Lentokenttäkuljetus

Matka Dubrovnikin lentokentältä Budvan satamaan kestää noin 2,5 tuntia.

Terveys ja turvallisuus

Kohteeseen saavuttuasi ja liikkuessasi yleisillä paikoilla, pidä huoli tavaroistasi taskuvarkaiden varalta. Jätä arvokorut kotiin. Pidä mukana vain kulloinkin tarvitsemasi määrä rahaa. Vakuutus ei korvaa käteisen rahan katoamista.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista www.thl.fi. Matkustusturvallisuuteen liittyvät asiat löytyvät ulkoasiainministeriön julkaisemilta sivuilta. Ulkoministeriö julkaisee matkakohteita koskevia matkustustiedotteita. Noudatamme Ulkoministeriön matkustussuosituksia. www.formin.fi

 

Montenegron maisemat ovat kuin elokuvien kulisseista. Upea vuoristo hallitsee kaunista Kotorin lahtea ja hintataso on suomalaiselle kohtuullinen.

Juhani Vappula, OnSailori