Antti Kokkala

Merellä kaikki on toisin

Olen ollut siinä onellisessa asemassa, että olen saanut osallistua ja kokea vesilläolon monelta eri kantilta. Olen itse oppinut kokeneilta kouluttajilta monet tärkeät kikat ja taidot, joita olen päässyt hyödyntämään purjehduksillani. Olen myös pyrkinyt oppimaan parhaat opit merivoimien ja kauppalaivaston toimintatavoista. 

Osaltani vesilläkulkeminen alkoi jollapurjehduksesta ja sitten venepartiosta. Luonnonvoimien kunnioittaminen ja riskien oikea arviointi ovat perusteita, joiden varaan on hyvä rakentaa.

Purjehtimaan oppii jokainen! Kukin omaan tahtiinsa ja omalla tavallaan. Jos otetaan tavoitteeksi 100 solmua, tähtinavigointi, haitarin soitto ja gourmee-ateriat, on oppitaival haasteisen pitkä. 3 solmulla,  kartan ymmärtämisellä, yhteislaululla ja peruskokkauksella pärjää aina. Retki, pitkänmatkanpurjehdus ja kilpapurjehdus ovat harrastuksia, joihin perustaitojen omaksumisen jälkeen voi suuntautua.

Monta reissua kokeneena ja erilaisia veneitä purjehtineena yritän opastaa uusia harrastajia nauttimaan turvallisista purjehduksista erilaisissa olosuhteissa.