Kesän matkapurjehdus Lefkasiin!

Matkan ajankohta 12.6.-19.6.2021

OnSailin kesän flotillapurjehdus järjestetään Joonianmeren kuvankauniisiin maisemiin. Lefkasin saarella oleva samanniminen pääkaupunki on Joonianmeren suosituin lähtösatama. Mantereen puolella olevalta Prevezan lentokentältä matka Lefkasiin kestää vain n. 30 minuuttia. Kevyet tuulet ja suojaisa merialue tekevät myös Joonianmeren purjehduksesta sopivan kohteen perhepurjehtijoille. Viikko-ohjelman yksityiskohdat on pyritty laatimaan niin valmiiksi, että sinun ja venekuntasi ei tarvitse kuin nauttia kristallinkirkkaasta vedestä, upeista pikku kylistä, purjehtia ja olla lomalla!

Lefkakselta avautuva Joonianmeri on tuuliltaan ja aalloiltaan miellyttävän leppoisa purjehtijalle. Sää on aurinkoinen ja lämmin varhaisesta keväästä pitkälle syksyyn. Kiinnostavia purjehdusreittejä on paljon. Lefkasista on mahdollista valita joko pohjoinen reitti: Paxos, Parga, Mourtos, Korfu. Etelään lähdettäessä reitillä ovat Meganisi, Ithaka ja Kefalonia. Ithakaa on pidetty Homeroksen Odysseuksen kotisaarena niukoista arkeologisista todisteista huolimatta. Upeat maisemat, vehreä luonto ja pienten kylien tunnelmalliset tavernat luovat ikimuistoiset puitteet purjehduslomalle. Joonianmeren satamissa näkyvät (arkkitehtuuri, linnoitukset) ja maistuvat (ruoka, viinit) venetsianvallan vaikutteet. 

Alustava ohjelma

Saapumisiltana lauantaina majoitutaan veneeseen ja Illallista nautitaan jossain Lefkasin vanhan kaupungin viihtyisistä ravintoloista.  Seuraavana aamuna aamiaisen jälkeen veneet varustetaan ruoka- ja juomatarvikkeilla. Sunnuntaina veneen tarkistuksen jälkeen suuntaamme merelle. Illansuussa kiinnitymme Kefalonian saarelle ja vietämme iltaa tässä pittoreskissä kylässä. Viikon aikana purjehdimme Joonianmeren eteläisellä alueella, käymme kuuluisalla Scorpion saarella ja pidämme puhtailla luonnonlahdilla paljon uintitaukoja ja vietämme iltoja tunnelmallisissa pikkukylissä. Lopullinen viikko-ohjelma määräytyy luonnollisesti sääolosuhteiden mukaan, ja etappien järjestys saattaa poiketa suunnitellusta. Lähtökohtana on kuitenkin, että ollaan lomalla ja kaikilla täytyy olla kivaa!

Viimeisenä päivänä veneen luovutuksen jälkeen siirrytään läheiseen hotelliin, josta ryhmälle on varattu päivähuoneet. Siellä päivä kuluu mukavasti uima-altaan äärellä rentoutuen, kunnes kuljetus lentokentälle lähtee.


 

Purjehduskurssilla opit lajin tärkeät perusasiat asiantuntevien suomalaisten opettajien opastamana. Kurssin suoritettuasi pystyt toimimaan matkapurjehduksilla miehistön jäsenenä ja saat taidoistasi todistuksen. Ohjelma on sen verran väljä, että viikon aikana ehtii myös lomailla, nauttia auringosta ja pulahtaa lämpimään Välimereen. Mukaan voi lähteä, vaikkei aikaisempaa kokemusta purjehtimisesta olisikaan. Kurssi sopii myös jo lajiin aikaisemmin tutustuneille, sillä opintosuunnitelma tehdään yksilöllisesti ja saat opetusta juuri omalla tasollasi. Mikäli sinulla on kokemusta ja osaamista riittävästi, veneen kouluttaja voi kirjoittaa todistuksen Kansainvälisen huviveneenkuljettajankirjan saamiseksi. Jos olet kiinnostunut tästä vaihtoehdosta kerrothan meille siitä ennakkoon.

VENEET JA HINNAT:

Omana venekuntana alk. 975 €/hlö/1 vk 

Gastina 1275 €/hlö/1 vk
gastipörssin kautta (mies- tai naispaikka 2 hengen hytissä) 

Kurssipaikalla 1375 €/hlö/1 vk
gastipörssin kautta (mies- tai naispaikka 2 hengen hytissä) 

Lisätietoa veneistä
Linkeistä pääset katsomaan lisätietoja veneistä. Huom! kuvat ovat vuokraamon malliveneistä ja pieniä eroavaisuuksia voi esiintyä. 

Dufour 430 GL (2021) 4 hyttiä ja 2 wc/suihkua

Oceanis 48 (2018) 5 hyttiä ja 3 wc/suihkua

Oceanis 51.1. (2020) 5 hyttiä ja 3 wc/suihkua

Bali 4.1. katamaraani (2019) 4 hyttiä ja 4 wc/suihkua
 

Voimme myös katsoa erikseen sinun toiveisiisi sopivan veneen, kun olet meihin yhteydessä.
 

Hinnat sisältävät
• suorat Finnairin lennot Helsinki-Preveza-Helsinki
• edestakaiset kuljetukset kohteessa lentokentän ja marinan välillä
• veneen varusteineen
• majoituksen veneessä
• veneen paperityöt
• vuodevaatteet ja pyyhkeet (myös kylpypyyhkeet)
• kaasun ja makean veden (tankit täytettynä)
• pakollisen loppusiivouksen
• veneen lisävakuutuksen (damage waiver), joka pienentää omavastuun 250 €-600 €
• matkaohjelman
• kurssi- ja gastiveneessä kipparin
• kurssiveneessä opetuksen ja materiaalit

Hinnat eivät sisällä
• satamamaksuja
• dieseliä
• ruokia ja juomia
 

Lentoaikataulut:
12.6. Helsinki 17:20 Preveza 20:45
19.6. Preveza 21:45 Helsinki 01:10 (20.6.)
 

Varaukset ja tiedustelut
omat venekunnat
info@onsail.fi
0300 870 520

Gasti- ja kurssipaikat voi varata myös verkkokaupastamme:

 

Koronatilanteen vuoksi noudatamme joustavampia peruutusehtoja. Matkalle on kuluton perutusoikeus 11.2. asti. Tämän jälkeen kulut katsotaan todellisten peruutuksesta aiheutuvien kulujen mukaan. Mikäli matkaa ei voida toteuttaa koronatilanteen vuoksi, niin kaikki maksut palautetaan täysimääräisinä riippumatta peruutuksen ajankohdasta.