Kesän matkapurjehdus Lefkasiin!

Matkan ajankohta 6.7.-13.7.2019

Heinäkuun 2019 flotillapurjehdus järjestetään Joonianmeren kuvankauniisiin maisemiin. Lefkasin saarella oleva samanniminen pääkaupunki on Joonianmeren suosituin lähtösatama. Mantereen puolella olevalta Prevezan lentokentältä matka Lefkasiin kestää vain n. 30 minuuttia. Kevyet tuulet ja suojaisa merialue tekevät myös Joonianmeren purjehduksesta sopivan kohteen perhepurjehtijoille. Viikko-ohjelman yksityiskohdat on pyritty laatimaan niin valmiiksi, että sinun ja venekuntasi ei tarvitse kuin nauttia kristallinkirkkaasta vedestä, upeista pikku kylistä, purjehtia ja olla lomalla!

Lefkakselta avautuva Joonianmeri on tuuliltaan ja aalloiltaan miellyttävän leppoisa purjehtijalle. Sää on aurinkoinen ja lämmin varhaisesta keväästä pitkälle syksyyn. Kiinnostavia purjehdusreittejä on paljon. Lefkasista on mahdollista valita joko pohjoinen reitti: Paxos, Parga, Mourtos, Korfu. Etelään lähdettäessä reitillä ovat Meganisi, Ithaka ja Kefalonia. Ithakaa on pidetty Homeroksen Odysseuksen kotisaarena niukoista arkeologisista todisteista huolimatta. Upeat maisemat, vehreä luonto ja pienten kylien tunnelmalliset tavernat luovat ikimuistoiset puitteet purjehduslomalle. Joonianmeren satamissa näkyvät (arkkitehtuuri, linnoitukset) ja maistuvat (ruoka, viinit) venetsianvallan vaikutteet. 

Alustava ohjelma

Saapumisiltana lauantaina majoitutaan veneeseen ja Illallista nautitaan jossain Lefkasin vanhan kaupungin viihtyisistä ravintoloista.  Seuraavana aamuna aamiaisen jälkeen veneet varustetaan ruoka- ja juomatarvikkeilla. Sunnuntaina veneen tarkistuksen jälkeen suuntaamme merelle. Illansuussa kiinnitymme Kefalonian saarelle ja vietämme iltaa tässä pittoreskissä kylässä. Viikon aikana purjehdimme Joonianmeren eteläisellä alueella, käymme kuuluisalla Scorpion saarella ja pidämme puhtailla luonnonlahdilla paljon uintitaukoja ja vietämme iltoja tunnelmallisissa pikkukylissä. Lopullinen viikko-ohjelma määräytyy luonnollisesti sääolosuhteiden mukaan, ja etappien järjestys saattaa poiketa suunnitellusta. Lähtökohtana on kuitenkin, että ollaan lomalla ja kaikilla täytyy olla kivaa!

Viimeisenä päivänä veneen luovutuksen jälkeen siirrytään läheiseen hotelliin, josta ryhmälle on varattu päivähuoneet. Siellä päivä kuluu mukavasti uima-altaan äärellä rentoutuen, kunnes kuljetus lentokentälle lähtee.


 

Purjehduskurssilla opit lajin tärkeät perusasiat asiantuntevien suomalaisten opettajien opastamana. Kurssin suoritettuasi pystyt toimimaan matkapurjehduksilla miehistön jäsenenä ja saat taidoistasi todistuksen. Ohjelma on sen verran väljä, että viikon aikana ehtii myös lomailla, nauttia auringosta ja pulahtaa lämpimään Välimereen. Mukaan voi lähteä, vaikkei aikaisempaa kokemusta purjehtimisesta olisikaan. Kurssi sopii myös jo lajiin aikaisemmin tutustuneille, sillä opintosuunnitelma tehdään yksilöllisesti ja saat opetusta juuri omalla tasollasi. Mikäli sinulla on kokemusta ja osaamista riittävästi, veneen kouluttaja voi kirjoittaa todistuksen Kansainvälisen huviveneenkuljettajankirjan saamiseksi.

VENEET JA HINNAT:

Omana venekuntana alk. 1090 €/hlö/1 vk 

Gastina 1495 €/hlö/1 vk
gastipörssin kautta (mies- tai naispaikka 2 hengen hytissä) 

Kurssipaikalla 1540 €/hlö/1 vk
gastipörssin kautta (mies- tai naispaikka 2 hengen hytissä) 

Lisätietoa veneistä
Linkeistä pääset katsomaan lisätietoja veneistä. Huom! kuvat ovat vuokraamon malliveneistä ja pieniä eroavaisuuksia voi esiintyä.

Sun Odyssey 349 (2019) 3 hyttiä ja 1 wc/suuihku

Sun Odyssey 389 (2019) 3 hyttiä ja 1 wc/suihku

Sun Odyssey 449 (2018) 4 hyttiä ja 2 wc/suihkua

Bavaria cruiser 51-5 (2015) 5 hyttiä ja 3 wc/suihkua
 

Hinnat sisältävät
• suorat Finnairin lennot Helsinki-Preveza-Helsinki
• edestakaiset kuljetukset kohteessa lentokentän ja marinan välillä
• veneen varusteineen
• majoituksen veneessä
• veneen paperityöt
• vuodevaatteet ja pyyhkeet (myös kylpypyyhkeet)
• kaasun ja makean veden (tankit täytettynä)
• pakollisen loppusiivouksen
• veneen lisävakuutuksen (damage waiver), joka pienentää omavastuun 250 €-600 €
• matkaohjelman
• kurssi- ja gastiveneessä kipparin
• kurssiveneessä opetuksen ja materiaalit

Hinnat eivät sisällä
• satamamaksuja
• dieseliä
• ruokia ja juomia
 

LENTOAIKATAULUT:
6.7. Helsinki 17:20 Preveza 20:45
13.7. Preveza 21:45 Helsinki 01:10 (14.7.)
 

Varaukset ja tiedustelut
info@onsail.fi
020 742 8590