Erikoismatka Göran Schildt Regattaan 13.–20.9.2014

OnSail tekee syyskuussa erikoismatkan Kreikkaan Göran Schildtin kunniaksi järjestettävään regattaan. Tämä muistopurjehdus järjestetettiin ensimmäistä kertaa 2010 ja nyt on vuorossa viisivuotis-juhlapurjehdus.

Purjehduksen lähtö- ja maali on Leroksen saari, joka oli myös Göran Schildtin ja hänen s/y Daphnensa kotisatama vuosikymmenien ajan. Hänen purjehduskokemuksistaan ja ainutlaatuisista Välimeren elämyksistään kertovat kirjat ovat ehtymätön innoituksen lähde kaikille Välimeren purjehtijoille. Schildtin “Dianan saari” -kirja kertoo kreikkalaisista ja elämästä juuri tuolla Leroksen saarella, missä hän asui yli puolet vuodesta vuodesta Villa Kolkisssa vuosikymmenien ajan.

Tämä on hieno tilaisuus lähteä purjehtimaan Göran Schildtin ja s/y Daphnen vanavedessä ja kokea aito kreikkalainen purjehtijoiden maailma. Regatan reitillä on Leroksen lisäksi kaksi idyllistä pikku saarta, Lipsos ja Agathonisi. OnSail-regattamatkan reitillä Kosilta Lerokselle on esimerkiksi viehättävä  Kalymnos.

Regattaan on jo lähdössä kaksi OnSail-kipparien Kristina Lindqvistin ja Eki Suorlahden kipparoimaa venettä. Näihin uusiin upeisiin SunOdyssey 439 ja Oceanis 48 -veneisiin on vapaana gastipaikkoja. Mukaan on lähdössä myös  Vene-lehden pursi kipparinaan Ari Inkinen. Voit osallistua regattaan myös omana venekuntana ja vuokrata koko veneen. 

Göran Schildt 2014 Regatta kuuluu Hellenic Sailing Federationin ja ISAF:in vuosittaiseen ohjelmaan. Kilpailuluokat ovat ORC ja Open Class. Kilpailuun on osallistunut hyvinkin erilainen joukko veneitä ja kisatunnelma on varsin leppoisaa, joten mukaan voi lähteä jokainen Göran Schildtin tavoin merta ja kreikkalaisuutta rakastava. 

OnSail-matkan ohjelma:

Matka alkaa13.9. lauantaina Finnairin lomalennolla Kosille. Sieltä purjehditaan yhdessä leppoisasti Leroksen saarelle Lakkiin, joka on regatan lähtö- ja maalisatama.

15.9. maanantaina on purjehduskisan avajaisseremoniat sekä kipparien kokoontuminen ja briefaus. Tiistaina startataan kisaan, ensimmäinen legi on Leros-Lipsos.  Keskiviikkona kisan ohjelmassa on Lipsos-Agathonisi. Molemmilla saarilla on illalla paikallisten asukkaiden järjestämää ohjelmaa. Viimeinen kisaetappi 18.9. torstaina on Agathonisi -Leros. Illalla jaetaan palkinnot ja juhlitaan yhdessä kreikkalais-suomalaisessa hengessä.

Kosille palaamme purjehtien perjantaina ja paluulento Kosilta Suomeen lähtee 20.9. lauantaina.

Göran Schildt Regattaan voit osallistua:

1. Gastina OnSail-kipparien kahdessa veneessä . Paikat (mies- tai naispaikka 2 hengen hytissä) näihin jaetaan varausjärjestyksessä. Matkan hinta on alk. 1245 euroa/1 vk.

2. Omana ryhmänä ja veneellä. Lähtösatama on Kos, venevalikoimaan voit tutustua tästä linkistä. OnSail hoitaa lennot,veneen vuokrauksen sekä kuljetukset Kosilla lentoasemalta marinaan ja takaisin.

Tiedustelut ja varaukset:

info@onsail.fi
OnSail/Mari Jokinen p. 020 742 8590

Hessu kiiskinen p. 040 5539 505

Göran Schildt Regatta järjestetään yhteistyössä pursiseura NC Leroksen, kulttuuri- yhdistys Artemiksen sekä Christine ja Göran Schildtin säätiön kanssa. Regattaan järjestettävien OnSail-matkojen vastuullinen matkajärjestäjä on TravelOn Matkat Oy.

Monivuotinen Göran Schildt regatan kävijä kertoo matkastaan näin:

Mukana Göran Schildt -Regatassa alusta alkaen!

Me Suomen Lapissa toisemme tavanneet, siellä tutustuneet ja vuosia työskennelleet neljä miestä löysimme yhteisen harrastuksen purjehduksesta. Totesimme runsas kaksikymmentä vuotta sitten, että yhdellä meistä oli osakkuus purjeveneestä Kreikan saariston Kalymnoksella. Toinen oli samoihin aikoihin ollut viemässä venettä Suomesta samaan suuntaan, Rodokselle. Kaksi muutakin tunsivat merenkulun ammattilaisena ja purjehduksen harrastajana vetoa upeaan Kreikan saaristoon. Sieltä parinkymmenen vuoden takaa alkoi yhteisen Kreikan purjehdusloman perinne mikä on nyttemmin jatkunut GS-Regatan puitteissa.
GS-Regatta on tuonut meille uuden ulottuvuuden tähän yhteisen purjehdusloman perinteeseemme. Niinpä Regatta onkin sittemmin aina sovitettu pariviikkoiseen Kreikan purjehdukseemme.

Itse purjehduksen lisäksi meitä on kiehtonut GS-Regatan yhteyteen nivottu mahdollisuus tutustua etappisaariin, erityisesti tasokkaiden kulttuuriohjelmien myötä. Tietenkin Göran Schildtin purjehdukset ja kirjallinen tuotanto ovat tuttuja entuudestaan ja ovat omalta osaltaan helpottaneet Kreikkaan ja kreikkalaisiin tutustumisessa. Hieno tuntemus lämmittikin mieltämme, kun Pöystin ja Långbackan TV-ohjelma ”Daphnen vanavedessä” sai julkisuutta. -Olimme muutoin myös osakkaina silloin ohjelmassa purjehtineessa Meridiana-purressa. Parhaina muistoina GS-regatasta palaa mieliin vaihtelevat tuulet ja reiluhenkinen regattayhteisö. Erityisesti myös yhteishenkeä luovat avajais- ja päätösjuhlat arvokkaine ja viihtyisine ohjelmineen. Unohtumaton oli myös mahdollisuus tutustua Cristine Schildtin opastamana heidän Leros-kotiinsa. -Ja kukapa unohtaisi Raaseporin viehättävän tyttökuoron lähtölaulun, kun Lakin laiturilta kaikui:”Vem kan segla förutan vind…”. Toivomme GS-Regatalle valoisaa tulevaisuutta. Olemme luonnollisesti jo ilmoittautuneet tämänkin syksyn Regattaan ja odotamme innolla tapaavamme aikaisempia regattatuttuja, niin Kreikasta, Italiasta, Ruotsista, Turkista kuin muualtakin. Sekä erityisesti toivomme suomalaisvenekuntien aikaisempaa runsaampaa osanottoa.

Ahti Lehto, Timo Kropsu, Hannu Rajala ja Martti Rapeli.