Matkaraportti Kroatiasta 4.10.-11.10.2014

...ensimmäisen päivän jälkeen tuulta 10 solmun molemmin puolin, lämpöä ja aurinkoa sopivasti!

Matkaraporttia purjehdukseltamme!

Suurkiitos OnSailin väelle kaikesta avusta ja järjestelyistä!

Perhepurjehduksemme 4.-11.10.2014 onnistui kaikin puolin ja sääkin suosi, ensimmäisen päivän jälkeen tuulta 10 solmun molemmin puolin, lämpöä ja aurinkoa sopivasti.

-Reittinä suunnitellun mukaisesti Zaton-Maslinica-Hvar(& Palmizana)-Vis(Kut)-Primosten-Piskera (-Kaprije-Sibenik)-Zaton.

 

-Vauhtiakin purjeilla 6 solmun (5-7) paikkeilla, täyttä kryssiä vain Piskerasta Kornatin kaakkoispäähän

-Matkasta huolimatta rennot aamustartit, pysähdyksiä poukamissa ja hyvissä ajoin yöpymispaikoissa

-Hvarin laituriin emme mahtuneet (4 meitä ennen tullutta vielä mahtui), mutta Palmizanassahan oli rauhallista ja kaikki kohdallaan ja sieltä pääsi taksilla helposti takaisin illalliselle Hvarin kaupunkiin

-Primostenissa olimme poijussa yötä ja pääsimme perämoottorilla kätevästi kaupunkiasioille

-Viimeisenä päivänä lauantaina saimme pitää veneen iltaan asti majapaikkana Zatonissa ja kävimme pikkubussilla ja yhteysaluksella Krkan putouksilla

-Myös Dream Yachtin palvelu oli kaikin puolin asiallista ja ystävällistä, samoin pikkubussin ml. myöhäinen pysähdys menomatkalla Kaufmannin supermarketissa Sibenikissä (kiitos vinkistä!)

-Veneessä (Sun Odyssey 439 [2014] joitakin hyvin vähäisiä puutteita (1 sokkeli murtui, tiedossa ollut heikko veitsivarustus pentterissä…) lukuun ottamatta kaikki niin hyvässä mallissa kuin charter-veneeseen vain sopii toivoa, myös paikalliset viralliset merikortit ja satamaoppaat plotterin ja Suomesta tuomiemme lisäksi.

Kiittäen, terveisin

P.