Hyvinvoinnin purjehdus Turkkiin!

Lähde mukaan hakemaan terveyttä, jaksamista ja hyvää oloa purjehtimalla Turkin luonnonkauniilla länsirannikolla. Jätämme kiireen, stressin ja suorittamisen kotiin ja nautimme merestä, luonnosta ja rauhasta täysin siemauksin.

MATKAN AJANKOHTA 20.4.-27.4.2019

Hyvinvointiyrittäjä Tuuli Kassila toimii tämän purjehduksen oppaana, matkanjohtajana ja kipparina. Hän tuntee paikalliset olosuhteet ja suunnittelee yhdessä venekunnan kanssa toiveet täyttävän reitin ja päiväohjelmat sekä hoitaa kaikki järjestelyt paikan päällä. Kokeneena purjehtijana sekä Suomessa, että ulkomailla Tuuli luotsaa venettä leppoisasti ja turvallisesti rauhallisin ottein.

Hän antaa matkalaisille purjehduselämysten sekä liikunnan ilon lisäksi tietoa mm. terveellisestä ruokavaliosta, unesta ja levon tärkeydestä. Tuuli vastaa veneen turvallisuudesta ja pitää matkalaisista hyvää huolta koko matkan ajan, jolloin tunnet olosi turvalliseksi ja tiedät olevasi hyvissä käsissä.

Turkin upea länsirannikko ja ainutlaatuinen luonto on monelle vielä tuntematon paratiisi. Siellä pääsee purjehtimaan puhtaassa turkoosinvärisessä meressä, taustalla henkeäsalpaavat lumihuippuiset vuoret ja upea rannikko. Kirkkaassa vedessä voi snorklaamalla tutustua vedenalaiseen mielenkiintoiseen maailmaan ja patikoidessa historiaa havisevilla poluilla hengittää Välimeren ilmastoa tällä huikealla luonnonnäyttämöllä. Lisäksi tutustumme uskomattoman vieraanvaraisiin ihmisiin ja heidän kiireettömään elämäntapaansa.

Matkaohjelma:

Lento Antalyaan

Matka alkaa Helsinki-Vantaan lentokentältä kohti Turkin länsirannikkoa. Lentokentältä jatkamme tilausautolla matkaa Göçekiin, lähtösatamaamme, jonne matkaamme noin 3 tuntia kaunista ylänkötietä.

Purjehduspäivien viitteellinen ohjelma
Aamu alkaa halukkaille kehoa herättelevällä Asahi-terveysliikunnalla. Alustava purjehdussuunnitelma on seuraava: 

1. pvä, la: Vastaanotamme veneen, bunkraamme ja pakkaamme tavarat paikoilleen. Köydet irrotetaan heti kun vene on lähtövalmis ja suuntaamme ensimmäiseen satamaan Sarsalaan. Se on suojainen luonnonsatama, jossa on tukeva laituri ja erittäin hyvä ravintola. Hyviä polkuja patikointiin.

2. pvä, su: Suuntaamme keulan kohti Cold Water Bayta, kaunista suojaisaa lahtea. Ali, ystävällinen ravintoloitsija, vie köydet rantaan ja toivottaa meidät tervetulleeksi. Ylhäällä on Ali’s Place Restaurant, josta on huikeat maisemat alas lahdelle. Nautimme siellä maukkaan illallisen. Turkoosinvärinen vesi, upeat maisemat ja ystävällinen ilmapiiri luovat täydellisen lomatunnelman. Hyviä patikointipolkuja täälläkin.

3. pvä, ma: Irrotettuamme ankkurin, suuntaamme läheiselle Gemilerin saarelle uimaan ja patikoimaan. Saari on osa rannikon vaiherikasta historiaa. Saarta kutsutaan myös joulupukin saareksi, koska huipulla on Pyhän Nikolauksen hauta. Sieltä on myös henkeäsalpaavat näköalat. Illaksi suuntaamme läheiselle lahdelle, jossa on Katacaören mainio perheravintola jo 3. polvessa. Ystävällinen palvelu ja makoisa turkkilainen ruoka kruunaa päivän. 

4. pvä, ti: Navigoimme kohti Fethiyeä, purjehtijoiden shoppailu-paratiisia, jossa on runsain mitoin myös kiehtovaa historiaa ja maukkaita ravintoloita. Voimme täydentää varastoja ja tehdä edullisia ostoksia.

5. pvä, ke: Kaupungin sykkeen jälkeen suuntaamme kohti rauhallista Kizilkuyn luonnonsatamaa. Lahti jakautuu kahteen poukamaan, josta valitsemme mieleisemme. Kirkkaat vedet tuovat täällä erityisen hyvin esille myös huikean merenalaisen maailman, josta pääsee nauttimaan snorklaamalla. Illallinen nautitaan veneessä, oman keittiön valmistamana. Aamulla saattaa joutua hieraisemaan silmiä, kun vuohet köpöttävät rannalla hienossa jonomuodostelmassa.

6. pvä, to: Rauhallisen aamun jälkeen jatkamme matkaa kohti Wall Bayta, suojaisaa kauniiksi remontoitua satamaa, jossa hyvät laiturit. Rannalla voi pelata palloa, uida tai patikoida läheiselle Cleopatra Bay’lle (Ruin Bay), jossa Kleopatran kerrotaan kylpeneen. Kaunis ranta ja kylpylän rauniot ovat myös kiehtova snorklauskohde. Illallinen nautitaan sataman perheravintolassa, jossa ruoka valmistetaan pieteetillä perinteisessä turkkilaisessa uunissa.

7. pvä, pe: Viimeisenä purjehduspäivänä suuntaamme kokan takaisin kohti Göçekiä. Ehdimme halutessamme vielä purjehtia ennen veneen palautusta satamaan. Illallisen nautimme Göçekin rantaravintolassa ja aikaa jää myös shoppailuun. Viimeinen yö vietetään vielä veneessä.

8. pvä, la: Kuljetus Antalyan kentälle, josta matka jatkuu kohti kotia ja kevättä.

Päiväohjelmaan kuuluu purjehdusta, patikointia, snorklausta, uintia, lekottelua. Lounaan nautimme tyypillisesti ankkurissa jossakin luonnonkauniissa poukamassa. Illallinen nautitaan joko sataman pitäjän paikallisessa turkkilaisessa ravintolassa, tai halutessamme voimme yöpyä rauhallisessa luonnonsatamassa ja valmistaa illallinen yhdessä. Matkalta saat kotiin vietäväksi hyvän mielen lisäksi paljon mukavia muistoja ja oivallisen lähdön kohti Suomen kesää.

Matkan tiedot

Ajankohta 20.4.-27.4.2019
Hyvinvointimatka Turkissa Purjehtien

Matkan hinta 1120 €/henkilö

Hinnat sisältävät:

• Lennot Helsinki-Antalya-Helsinki
• lentokenttäkuljetukset
• veneen varusteineen
• majoituksen veneessä
• perämoottorin jollaan
• transit login
• vuodevaatteet ja pyyhkeet (myös kylpypyyhkeet)
• veneen täysvakuutuksen
• kaasun ja makean veden (tankit täytettynä)
• loppusiivouksen
• matkanjohtaja Tuulin kippari- ja ohjelmapalvelut

Lisämaksusta:

  • Ruoka ja juoma
  • Satamamaksut
  • Polttoaineet 

 

Varaukset ja tiedustelut
info@onsail.fi
020 742 8590